Städa och renovera bostaden innan försäljningen

Innan man säljer sin bostad vill man se till så att bostaden har rätt förutsättningar för att få ett så högt slutpris som möjligt. Det gör man bäst genom att utföra nödvändig renovering av bostaden samt se till att den är städad och fin innan försäljningen. Genom att anlita en professionell bygg- och städfirma för uppdragen säkerställer man att bostaden får rätt vård och omsorg.

Därför ska du städa inför en bostadsförsäljning

Att anlita en professionell städfirma hos qleano.se är en fördel om man ska sälja sin bostad. Att få bostaden ordentligt städad gör nämligen att den blir mer attraktiv i samband med försäljningen. Om man bokar städningen hos qleano.se kan man dessutom använda sig av rutavdraget för att få städningen billigare. I samband med städningen kan det även vara bra att anlita någon som kan styla hemmet inför försäljningen. Det finns många inredare som är specialiserade på att inreda bostäder inför en försäljning så att de ska bli mer attraktiva på bostadsmarknaden. Dock är det något man själv kan åstadkomma genom att hämta inspiration från inredningstidningar och kataloger. Det gäller bland annat att ta bort allt som är personligt och allt som är överflödigt i bostaden. Tidningar, barnleksaker, överflödiga inredningsdetaljer, kläder och skor är några exempel på saker som inte bör vara synliga. Bostaden ska kännas ren, enkel och neutral. Tanken är nämligen att få köparen att kunna föreställa sig själv i bostaden då det till stor del är en livsstil som bostaden ska sälja och inte i första hand ett hem. Boka städningen hos qleano.se redan idag för att komma igång.

Därför ska du renovera inför en bostadsförsäljning

Bostadens skick avgör till stor del dess värde på bostadsmarknaden. Därför är det viktigt att se till så att den är i så gott skick som möjligt inför en försäljning. Främst handlar det om att se till så att de stora och kostsamma områdena inte är något som den nya ägaren måste ta hand om. Det kan exempelvis innebära att badrummet och köket (inklusive vitvarorna) inte är äldre än femton år, att taket är helt och rent och att fastigheten är väldränerad i grunden. Utöver det är det så klart viktigt att se till så att det inte finns några dolda fel som kan leda till stora och kostsamma renoveringar för köparen. Fukt och mögel är vanliga dolda fel, men även en felinstallerad elinstallation kan vara ett dolt fel. Ju tidigare man tar tag i renoveringsbehoven, desto billigare och mindre omfattande blir de. Dessutom är det mycket viktigt att se till så att de hantverkare man anlitar har rätt kompetens för att utföra uppdragen. Annars kan det leda till ännu större och värre fel och brister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *