När man renoverar är man sannolikt inte ensam om det utan ofta är man ett flertal personer som hjälps åt och ska renovera tillsammans. Det finns en del tips och tricks man kan ta till för att det ska gå så smärtfritt som möjligt när man renoverar.

Först och främst är det viktigt att man kommer överens om vem som ska göra vad. Strukturera gärna upp detta med hjälp av en lista och stäm av med varandra för att se till att den följs.

Se till att ha en ordentlig budget och räkna ut vad det kommer att kosta innan ni börjar, se dock till att ha rum för oförutsedda utgifter i er budget.

Gör ett delprojekt i taget, om ni till exempel renoverar er föreningsbyggnad på egen hand bör ni se till att ta ett rum i taget för att se till att det inte blir osammanhängande och så att ni får känslan av att slutföra något innan ni tar steget vidare till nästa rum. Det blir mycket enklare att renovera på detta sätt.

Det ni inte kan göra själva är, till exempel EL och VVS. För dessa arbeten är det bäst att ni hör av er till en kunnig elektriker eller VVS installatör i god tid, så att de är redo att komma när ni är i behov av dem. Då kommer arbetet med detta även att gå så smidigt som möjligt.

Försök använda er av deadlines och att ni ska hålla dem, på så sätt kommer ni garanterat att bli klara med projektet inom den tid som ni vill. Genom att inte använda sig av deadlines riskerar man att ha ett projekt som aldrig riktigt blir klart och det kan istället tära väldigt mycket och bli någonting som inte längre är roligt att syssla med. Därför är deadlines viktigt.