De allra flesta vet att det blir dyrt att renovera, hur man än gör. Det finns dock mängder med tips som gör att du kommer att komma billigare undan när du renoverar. Dessa tips kan du använda dig av när du renoverar din föreningsbyggnad.

  • Du kan hyra och låna verktyg, på så sätt behöver du inte köpa allt. Det behövs mängder med verktyg när man renoverar och genom att hyra eller låna kan du få ned kostnaden.
  • Gör en budget och försök hålla dig till denna, din budget ska vara realistisk och få med oväntade kostnader.
  • Handla det du behöver på nätet, på så sätt kan du jämföra priser med varandra och komma undan så billigt som möjligt. Dessutom är det nästan alltid billigare än att handla i en fysisk butik.
  • Byggmaterial kan du dessutom hitta på second hand, till exempel på tradera och blocket, till ett riktigt bra pris och i väldigt bra skick. Detta är ett fantastiskt sätt att hålla nere kostnaderna.
  • Gör allt det du kan göra själv och ta hjälp av din familj och dina vänner. Att få hjälp av andra människor betyder väldigt mycket och du kan säkert hjälpa dem på ett eller annat sätt i framtiden.
  • Glöm inte bort att nyttja ROT-avdraget, en del saker kan du inte göra själv. Till exempel VVS och elektronik, då är det bra om du kan få ned kostnaderna på detta genom att utnyttja detta fantastiska bidrag.

Genom att använda dig av dessa tips och dessutom använda dig av din fantasi kommer du att komma mycket billigare undan. Ha i åtanke att du inte behöver köpa alla möbler nya till en föreningslokal, du kan även köpa dessa på second hand och på så sätt spara väldigt mycket pengar när det är dags för dig att inreda din föreningslokal. Moderniteten är sällan det viktigaste.